Američko veleposlanstvo uručilo donaciju domovima zdravlja u Mostaru

Uncategorized

Predstavnici CIMIC tim američkog veleposlanstva u BiH u Čapljini su uručili donaciju zaštitnu opremu za borbu protiv COVID-19 domovima zdravlja u Mostaru, Nevesinju, Crvenom križu Mostar te Oružanim snagama (OS) BiH.

Direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić istaknuo je kako će donirana oprema pomoći zdravstvenim djelatnicima u sljedećoj fazi borbe protiv epidemije.

-Radi se o pumpama za dezinfekciju, što nam je u ovom trenutnu najpotrebnije. Situacija s COVID-19  se stišala u Mostaru, sada slijedi čišćenje grada, dezinficiranje javnih površina, priprema se otvaranje ugostiteljskih objekata, vrtića i škola, tako da će nam spomenuta sredstva biti od velike koristi u ovom trenutku – kazao je Kordić.

Direktor  Doma zdravlja Stari grad Mostar Edin Kapetanović dodao je kako priča o COVID-19  još nije završena.

– Mi smo prvu etapu pandemije u Mostaru uspješno prošli, što ne znači da trebamo prestati raditi, planirati i pripremati se, i u tom svjetlu su i ove današnje aktivnosti. Nadam se da će američka veleposlanstvo preko vojnih atašea i dalje pomagati ustanove primarne zdravstvene zaštite u svim dijelovima BiH – rekao je Kapetanović.

Primopredaji zaštitne opreme prisustvovali su pripadnici NATO štaba Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *