Naređuje se domovima zdravlja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu da organiziraju pružanje hitnih stomatoloških usluga građana

Uncategorized

Kantonalni štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona donio je nove naredbe:

Naređuje se obustava posjeta i izlazaka svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim  centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru, na području  Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naređuje se domovima zdravlja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu da organiziraju pružanje hitnih stomatoloških usluga građana.

Naređuje se općinskim/gradskim štabovima  civilne zaštite da odmah ustroje mobilne timove matičnih ureda u svakoj općini/gradu u HNK-u i odmah javno objave njihove kontakte kako bi, po pozivima osoba starijih od 65 godina života kojima je onemogućeno kretanje, išli na kućne adrese i izdavali potrebne punomoći. Naređenje se izdaje u svrhu omogućavanja starijim osobama da mogu opunomoćiti mlađe članove obitelji za rješavanje svakodnevnih životnih potreba (podizanje novca s banke, podizanje penzije, preuzimanje poštanskih paketa…).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *