KANTONALNI KRIZNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE DONIO JE NOVE NAREDBE:

Uncategorized

KANTONALNI KRIZNI ŠTAB  CIVILNE ZAŠTITE DONIO JE NOVE  NAREDBE:  

1.     Nalaže se  se svim zdravstvenim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona da otvore telefonske linije za građane, koje moraju biti javno objavljene i dostupne 24 sata, u svrhu pružanja zdravstvenog savjetovanja i psihosocijalne pomoći.

2.     Nalaže  se taxi vozačima na području Hercegovačko-neretvanskog kantona da u    automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice)  za vozača i putnika.

3.     Nalaže se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području HNK (osim onkološkim i drugim težim bolesnicima kojima je potrebna redovna  medicinska terapija  u zdravstvenim ustanovama).

4.      Nalaže  se rukovodstvu Opće bolnice Konjic, da  s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje u Općini Konjic,  osiguraju uvjete zbrinjavanja  i  liječenja lakših  i srednjih oblika bolesnika u sklopu svoje ustanove, oboljelih od koronavirusa  (COVID 19).

5.      Nalaže  se pravnim subjektima, koji su temeljem naredbe  od 20.3.2020. godine izuzeti od zabrane rada, da su dužni organizirati radno vrijeme do 17:00 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *