NASTAVLJA SE VAKCINACIJA BEZ NARUČIVANJA GRAĐANA

Uncategorized

U Punktu za vakcinaciju Doma zdravlja Stari grad Mostar, u prizemlju Centra za kulturu, jutros je počeo još jedan Dan otvorenih vrata, odnosno vakcinacija bez prethodne najave i naručivanja.

Građani se mogu imunizirati vakcinama AstraZeneca iz Velike Britanije i Sinopharm iz Kine, u vremenu od 8 do 14 sati.

Podsjetimo, kako smo već izvještavali, prethodnih dana je vladao veliki interes za Dan otvorenih vrata i vakcinaciju, pa je prošle subote samo za jedan dan imunizirano oko 1000 građana.

I to nije sve. Svojevrsni Dan otvorenih vrata nastavit će se i u narednim danima, potvrdio je direktor Doma zdravlja Stari grad Mostar, dr Edin Kapetanović.

“Vakcine AstraZeneca imamo u dovoljnim količinama, pa se građani i u četvrtak i petak, te i u ponedjeljak i utorak, također mogu bez najave i naručivanja vakcinisati vakcinom AstraZeneca”, kazao nam je dr. Kapetanović.

Iz Doma zdravlja Stari grad navode i da već u srijedu, 25. augusta, pa dalje 26., 27. i 28. augusta, na redu je revakcinacija osoba koje su već primile prvu dozu AstraZenece.

Podsjetimo, dr. Edin Kapetanović nam je ranije kazao da je većina stanovništva u Velikoj Britaniji vakcinisana upravo AstraZeneca vakcinom, kao i veliki broj ljudi u Evropskoj uniji. Dr Kapetanović je podsjetio i da jeste bilo komplikacija u pojedinačnim slučajevima, ali da nije medicinski dokazano da je to imalo veze sa primanjem vakcine.

“Ovdje možemo potvrditi da je u našem Domu zdravlja, da smo najviše podijelili vakcina Astra Zeneca i da ni u jednom slučaju nismo imali komplikacije vezano za tu vakcinu”, rekao nam je ranije dr. Kapetanović.

(Mostarski.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.