VAKCINACIJA PROTIV COVID-19 BEZ NARUČIVANJA U DOMU ZDRAVLJA STARI GRAD MOSTAR

Uncategorized

05/08/2021 

Direktor  Doma  zdravlja Stari grad Mostar Mr.sci. Edin Kapetanović obavještava stanovništvo da će i ova zdravstvena ustanova organizovati masovnu vakcinaciju, bez naručivanja u periodu od 09.08. do 11.08.2021 godine u terminima od 8-12 i 16-20 sari u Centru za kulturu Mostar.

Stanovništvo Gradskog područja Sjever će, također u ponedjeljak, utorak i srijedu u terminu od 16-20 sati, biti na raspolaganju ambulanta Potoci, dok će se stanovništvo Gradskog područja Jugoistok istim danima i u istom terminu, moći vakcinisati u ambulanti Dračevice

Direktor Doma zdravlja Stari grad Mostar kaže da su dobili značajne količine vakcina Astra Zeneca, te da su u prilici organizovati masovniju vakcinaciju, koja će se vršiti na ova tri punkta.

Građani se pozivaju da iskoriste priliku i vakcinišu se, u što većem broju jer se u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u protekla 24 sata na Covid-19 testiralo 251 uzorak od čega je bilo pozitivnih 18, a  11 je iz Mostara, 1 iz Čapljine, 2 iz Čitluka, 3 iz Konjica i 1 iz Stoca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.